Oesterzwammen shoarma is hΓ©t perfecte gerecht voor wie op zoek is naar een gezonde en plantaardige shoarma vol smaak. Dit vegan shoarma recept is eenvoudig te maken, snel klaar en ideaal voor doordeweekse dagen. De oesterzwammen nemen de kruidige shoarmasmaak fantastisch op, waardoor ze een heerlijk mals en hartig resultaat geven β zonder vlees. Serveer de oesterzwammen shoarma in pitabroodjes met knoflooksaus, frisse sla en tomaat voor een complete en voedzame maaltijd. Een vegan alternatief dat zelfs vleesliefhebbers zal verrassen!
De oesterzwammen kun je eenvoudig in de supermarkt vinden of zijn thuis eenvoudig te kweken op restafval zoals koffiedik met een oesterzwammen kweekset.

Recept
Voor 2 personenKlaar in 15 minutenIngredΓ―enten
- 2-4 pitabroodjes
- 300 gr oesterzwammen van eigen kweek Bakkie Pleur(otus)
- 1 β 2 theelepel plantaardig boter of olie
- shoarmakruiden (komijn en paprikapoeder)
- eventueel sla, ui, paprika en knoflook saus
Bereiding
- Doe de oesterzwammen in de pan op laag/middelhoog vuur en sauteer de zwammen (zonder boter of olie)
- Wacht tot het vocht van de oesterzwammen verdampt en ze bruin beginnen te worden
- Voeg een heel klein beetje plantaardige boter of olie toe, en bak dit 4-5 minuten
- Bak ook de ui en paprika mee
- Maak de pitabroodjes volgens de instructies
- Haal het van het vuur en meng de shoarmakruiden naar smaak
- Serveer je heerlijke oesterzwammen shoarma met jouw favoriete saus en sla
π Vond je dit een lekker recept en wil je meer leren over paddenstoelen?
πΏ Doe mee aan een workshop of ontdek mijn online cursus Wilde en eetbare paddenstoelen. Hier leer je alles over het herkennen, vinden en veilig gebruiken van eetbare en medicinale paddenstoelen!
π¬ Vragen of feedback? Stuur me een bericht via het contactformulier. Ik hoor graag van je!
