Missie: educatief, biologisch en duurzaam met de Paddenstoelenman

Missie

Bij Paddenstoelenman is mijn missie om mensen te inspireren en te informeren over de fascinerende wereld van paddenstoelen door middel van educatie. Ik streef ernaar om een positieve impact te hebben op het begrip en de waardering voor paddenstoelen en hun belangrijke rol in onze ecosystemen.

paddenstoelenman met paddenstoelen in zijn hand

Mijn missie begint met het bieden van boeiende en leerzame ervaringen voor mensen van alle leeftijden. Ik organiseer educatieve workshops, interactieve wandelingen en informatieve presentaties om kennis te delen over de diversiteit, ecologie en voordelen van paddenstoelen. I

Ik wil ook een actieve rol spelen in het bevorderen van paddenstoeleneducatie op scholen en andere educatieve instellingen. Door samen te werken met docenten en onderwijsprogramma’s, wil ik de volgende generatie inspireren en betrekken bij het belang van biodiversiteit, duurzaamheid en het behoud van onze natuurlijke omgeving.

Ik geloof dat educatie de sleutel is tot het bevorderen van een gezondere relatie tussen mens en natuur. Door mensen bewust te maken van de wereld van paddenstoelen, streef ik naar een toekomst waarin we ons ecosysteem beter begrijpen, respecteren en beschermen.

De Werkplek

Welkom bij Paddenstoelenman, waar de wonderlijke wereld van paddenstoelen tot leven komt! Mijn werkplek bevindt zich in de Nettenfabriek in het hart van Apeldoorn, op slechts een steenworp afstand van het station. Deze oude fabriekshal, met industrieel karakter, diende ooit als de plek waar netten werden vervaardigd. Vandaag de dag huisvest het gebouw een collectief van bevlogen ondernemers.

De werkplek zelf is opgebouwd uit gerecyclede en tweedehands materialen, ik geloof dat het hergebruiken van materialen niet alleen helpt om natuurlijke hulpbronnen te sparen, maar ook een unieke sfeer creƫert die perfect past bij mijn passie voor paddenstoelen.

Rest afval

In dr kwekerij maken we gebruik van restafvalstromen zoals koffiedik en zaagsel, die we omzetten in voedingsrijke substraten waarop paddenstoelen graag groeien. Door afval meer te gaan zien als een waardevolle voedingsbron. Iets wat omgezet kan worden in heerlijke Oesterzwammen of Pruikzwammen.