Van sporen tot paddenstoel

Welkom in de magische wereld van paddenstoelen! Mijn naam is Reinier de Paddenstoelenman en ik ben een gepassioneerde paddenstoelliefhebber. Ik wil je graag meenemen op een betoverende reis naar de magische wereld van paddenstoelen.

Educatie: Wil je alles leren over paddenstoelen? Dan ben je hier aan het juiste adres, door middel van wandelingen, workshop en lezingen wil ik je enthousiast maken over paddenstoelen en hun bijzondere levensvorm.

Scrol naar beneden voor mijn volledige aanbod

Sinds 2018 kweek ik mijn eigen paddenstoelen en geef ik workshops. Werken met paddenstoelen geeft me oneindig veel verwondering en voldoening. Ik geloof dat de paddenstoel, het mycelium, een krachtig instrument is om de wereld te genezen, zowel op persoonlijk niveau (mentaal en fysiek) als op grotere schaal.

Dompel jezelf onder in de betoverende wereld van paddenstoelen en laat je verwonderen door hun mysterie en schoonheid. Bekijk hieronder mijn volledige aanbod.

Paddenstoelen educatie

Workshops

Leer de basisprincipes van het kweken van paddenstoelen, van sporen tot een volwaardige paddenstoel. Ik deel graag mijn expertise en praktische tips, zodat je zelfverzekerd aan de slag kunt en je eigen paddenstoelen kunt kweken met huis- tuin en keuken spullen.

✅ Geschikt voor elk huis of moestuin.

✅ Binnen en buiten kweken met ervaren kweker

✅ Voor kleine privé groepen en grote groepen, festivals en evenementen

Wandelingen

Een unieke gelegenheid om de natuur in te duiken en paddenstoelen in hun natuurlijke omgeving te ontdekken. Ik neem je mee naar betoverende bossen en magische plekken, waar we samen de verschillende soorten paddenstoelen zullen observeren, leren herkennen en ecologische rol zullen ontrafelen.

✅ Geschikt voor jong en oud

✅ Leuk voor familie, vrienden, bedrijfsuitjes en festivals

Lezingen

Ben je opzoek naar een inspirerende spreker voor jouw evenement? Met ruime ervaring met het spreken voor kleine en grote groepen deel ik graag mijn enthousiasme voor de paddenstoel door middel van een lezing. Onderwerpen zoals duurzaamheid, natuur, educatie en natuurlijk de paddenstoelen en schimmels is iets waar ik graag over vertel.

✅ Kleine en grote groepen

✅ Kennis over paddenstoelen van het kweken tot het eten van en historische en heden daags gebruik van de paddenstoel.

Online cursus paddenstoelen kweken

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van paddenstoelen nieuws, leuke filmpjes, tips en meer! Elke maand krijg jij een leuk mailtje over de wondere wereld van paddenstoelen. Daarnaast word je op de hoogte gehouden van de paddenstoelenman workshops en cursussen.

Verwerken…
Gelukt! Je inschrijving is voltooid.