Wie is de Paddenstoelenman?

Hoi! Ik ben Reinier, de Paddenstoelenman.

Toen ik in 2015 voor het eerst op jacht ging naar wilde paddenstoelen in het bos, raakte ik zo geïnspireerd dat ik in de jaren die volgden er elke herfst op uit trok om paddenstoelen te gaan zoeken. Vanaf dat moment ben ik me steeds meer gaan verdiepen in paddenstoelen. Niet alleen in het wild, maar ook op het gebied van zelf kweken. Ik volgde verschillende workshops over paddenstoelen, permacultuur en voedselbossen.

Sinds 2018 kweek ik mijn eigen paddenstoelen en geef ik workshops. Werken met paddenstoelen geeft me oneindig veel verwondering en voldoening. Ik geloof dat de paddenstoel, het mycelium, een krachtig instrument is om de wereld te genezen, zowel op persoonlijk niveau (mentaal en fysiek) als op grotere schaal. Mijn droom is om de sporen, kennis en liefde voor paddenstoelen te verspreiden. Als Paddenstoelenman is deze droom werkelijkheid geworden. Door middel van mijn workshops, lezingen en paddenstoelenwandelingen krijg ik de kans om heel veel mensen zich te laten inspireren door deze prachtige en onmisbare schakel in onze natuur.

Wil jij ook meer leren over paddenstoelen? Meld je aan voor een wandeling of workshop.

paddenstoelen man met wandelaars