Even voorstellen, wie is de Paddenstoelenman?

Ik ben Reinier, de Paddenstoelenman. Ik werk al ruim 14 jaar als software developer en verdiep mij daarnaast al een aantal jaar in paddenstoelen en andere schimmels.

Een paar jaar geleden verschoof mijn kijk op het leven radicaal. Voorheen probeerde ik te voldoen aan een sociaal opgelegd ideaal: een goede baan, een groot huis en veel bezit. Ik had op deze manier geen bevredigend leven, dit werd me duidelijk met het gebruik van onder andere paddenstoelen. Ik raakte geïnspireerd door Paul Stamets, mycoloog, en zijn zoektocht om de wereld te veranderen met behulp van paddenstoelen.

Langzaam begon ik thuis met het groeien van verschillende soorten paddenstoelen, een onderzoek van trial and error. Mensen om me heen waren geïnteresseerd en wilden van mij leren; dus begon ik met het geven van workshops. De mensen die de workshop volgden vertelden erover aan vrienden en familie, toen merkte ik hoeveel mensen er over paddenstoelen willen leren. Mijn passie voor het overdragen van kennis en mijn liefde voor paddenstoelen kwamen zo samen en de Paddenstoelenman was geboren.

Mijn droom is om uitsluitend met paddenstoelen te werken; om ze te kweken, te onderzoeken en de sporen, kennis en liefde voor paddenstoelen te verspreiden. Ik geloof dat de paddenstoel, het mycelium, een krachtig instrument is om de wereld te genezen, zowel op persoonlijk mentaal en fysiek niveau als op grotere schaal.

Reinier – de Paddenstoelenman