Workshop Paddenstoelen Kweken

Wil jij leren hoe je zelf thuis paddenstoelen kan kweken? In deze workshop leer je hoe je dit kunt doen met huis-, tuin- en keuken gereedschap. De workshop is hands-on en je leert de basis van het kweken. In totaal duurt de workshop 3,5 uur.

Je leert eetbare paddenstoelen kweken, zoals Oesterzwammen of Pruikzwam

Er is ook een speciale workshop waar je Magische Paddenstoelen leert kweken. En een vervolg workshop voor de gevordede kweker.

Wat leer je in deze workshop?

 • Wat paddenstoelen zijn
 • Hoe gezond paddenstoelen zijn
 • Hoe je thuis paddenstoelen kan kweken met huis-, tuin- en keuken gereedschap
 • Hoe je je eigen paddenstoelenbroed maakt
 • Hoe je Oesterzwam, Pruikzwam of Magische Paddenstoelen kweekt

Wat neem ik mee naar huis?

Naast kennis en een zeer leuke dag neem je ook je eigen gemaakte paddenstoelenbroed mee naar huis! Met dit broed kan je thuis de laatste stap doorlopen om een volwaardige paddenstoel te oogsten. Ook krijgt je een kweek emmer waarmee je thuis Oesterzwammen kan gaan kweken op koffiedik t.w.v. € 15.

Recensies

Super leuke workshop waarin je veel informatie krijgt over paddenstoelen en het kweken ervan met een super leuke en enthousiaste docent die er veel vanaf weet in de theorie en de praktijk. Je kan na de workshop verder thuis aan de slag met kweken van paddenstoelen met de broed die je in de workshop zelf maakt. Super goede vibes 🙂

Julia

Super leuke en leerzame workshop gehad hier. Als je van allerlei soorten paddenstoelen houdt kun je hier goed terecht. De Paddenstoelenman heeft enorm veel kennis van en kan daar enthousiast over vertellen.

Douwe


Locatie & Meer

We hanteren een maximale groepsgrootte van 8 personen bij de workshop. Wil je een workshop op maat? Neem dan contact op met mij! info@paddenstoelenman.nl

Het hoofdkwartier van de Paddenstoelenman is makkelijk te bereiken met het OV, de trein stopt praktisch voor de deur! De locatie is 5 minuten lopen vanaf station Apeldoorn Centraal.


Met de auto? Je kan parkeren voor de deur van de Nettenfabriek. Navigeer naar Spoorstraat 27b, Apeldoorn.

Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt de workshop?

De workshop duurt ongeveer 3 tot 4 uur inclusief pauze

Hoe moet ik mij voorbereiden?

Denk er aan om een notitie blok mee te nemen zodat je alles kan noteren wat je leert. We gaan ‘steriel’ werken, schone kleding aan is handig.

Hoe is de lunch geregeld?

Er wordt gezorgd voor water, koffie en thee. Je kan je eigen lunch meenemen of tijdens de pauze iets bestellen bij de horeca gelegenheid in de Nettenfabriek.

Heb ik voorkennis nodig over paddenstoelen?

Tijdens de workshop wordt je eerst geintroduceert in de magische wereld van paddenstoelen, je hebt dus geen specifieke voorkennis nodig. Als je je wel iets wil verdiepen kan ik de film Fantastic Fungi aanraden.

Welke paddenstoelen leer ik kweken?

In de workshop richten we de aandacht op drie soorten: de Oesterzwam, Pruikzwam en Magische Paddenstoel. Met de methode die je leert kan je uiteindelijk ook andere soorten paddenstoelen kweken, dit bespreken we tijdens de workshop.

Wat is paddenstoelenbroed?

Paddenstoelenbroed is substraat (voedingsbodem) waar een schimmel netwerk op groeit. Tijdens de workshop leer je hoe je dit zelf kan maken. Dit broed kan daarna gebruikt worden om nog meer paddenstoelenbroed te kweken of direct je paddenstoelen uit te laten groeien.

Kan ik de workshop annuleren of verplaatsen?

Het kan altijd voorkomen dat je op de dag van de workshop niet kan komen, laat mij dit tijdig weten dan kunnen we samen kijken naar een oplossing. Houd er wel rekening mee dat bij annuleringen van een workshop tussen 7 dagen en de dag van de workshop 20 euro administratie kosten kunnen worden gerekend.

Ik wil met mijn bedrijf of groep een Paddenstoelen Workshop volgen, kan dat?

Ja dat kan zeker! Neem contact op en dan kunnen we samen kijken naar de doelgroep. Zo kan ik de workshop af stemmen op de specifieke behoefte. Denk bijvoorbeeld aan een workshop gericht op lichamelijke gezondheid, geestelijke gezondheid, duurzaamheid, culinair etc.

Paddenstoelen zijn eindeloos veelzijdig en er is voor elke doelgroep wel een andere invulling aan te geven.

Het programma

 • Ontvangst
 • Introductie paddenstoelen
 • Substraat maken
 • Pauze
 • Inoculeren
 • Afsluiting

Heb je minder te besteden, maar wil je heel graag mee doen met een workshop? Neem contact met me op, dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden!