Workshop Zelf paddenstoelen kweken

Leer zelf paddenstoelen kweken

€ 65 ,-

Wil jij leren hoe je zelf thuis paddenstoelen kan kweken? Met deze workshop leer je hoe je dit kunt doen met huis-, tuin- en keuken gereedschap. De workshop is hands-on en je leert de basis van het kweken. In totaal duurt de workshop 3,5 uur.

Je leert paddenstoelen kweken zoals Oesterzwammen.

Of meld je aan voor een speciale workshop waarin je leert Magische paddenstoelen kweken.

Wat leer je in deze workshop?

 • Wat paddenstoelen zijn
 • Hoe gezond paddenstoelen zijn
 • Hoe je thuis paddenstoelen kan kweken met huis-, tuin- en keuken gereedschap
 • Hoe je je eigen paddenstoelenbroed maakt
 • Magische paddenstoelen, pruikzwam en oesterzwammen leer je kweken

Wat neem ik mee naar huis?

Naast kennis en een zeer leuke dag neem je ook je eigen gemaakte paddenstoelenbroed mee naar huis! Met dit broed kan je thuis de laatste stap doorlopen om een volwaardige paddenstoel te oogsten.

Recencies

Super leuke workshop waarin je veel informatie krijgt over paddenstoelen en het kweken ervan met een super leuke en enthousiaste docent die er veel vanaf weet in de theorie en de praktijk. Je kan na de workshop verder thuis aan de slag met kweken van paddenstoelen met de broed die je in de workshop zelf maakt. Super goede vibes 🙂

Julia

Wat een gave workshop! In een halve dag tijd heb ik kunnen leren hoe ik mijn eigen paddenstoelen kan groeien!

Tim van der Meer


Locatie & Meer

We hanteren een maximale groepsgrootte van 8 personen bij de workshop. Wil je een workshop op maat? Neem dan contact op met mij info@paddenstoelenman.nl

Het hoofdkwartier van de Paddenstoelenman is makkelijk te bereiken met het OV, de trein stopt praktisch voor de deur! De locatie is 5 minuten lopen vanaf station Apeldoorn Centraal.


Met de auto? Je kan parkeren voor de deur van de Nettenfabriek. Navigeer naar Spoorstraat 27b, Apeldoorn.

Veel gestelde vragen

Hoe lang duurt de workshop?

De workshop duurt ongeveer 3 tot 3,5 uur met genoeg pauzes om even tot rust te komen

Hoe moet ik mij voorbereiden?

Denk er aan om een notitie blok mee te nemen zodat je alles kan noteren wat je leert. We gaan ‘stiriel’ werken hierbij helpt het om schone kleding te dragen.

Hoe is de lunch geregeld?

Er wordt gezorgd voor water koffie en thee. Je kan je eigen lunch meenemen of tijdens de pauze kan je iets bestellen bij de horeca gelegenheid in de Nettenfabriek.

Heb ik voorkennis nodig over paddenstoelen?

Tijdens de workshop wordt je eerst geintroduceert in de magische wereld van paddenstoelen je hebt dus geen specifieke voorkennis nodig. Mocht je wel alvast een beetje in de paddenstoelen wereld verdiepen dan kan je de film Fantastic Fungi kijken op Netflix.

Welke paddenstoelen leer ik kweken?

In de workshop richten we de aandacht op een drie soorten de Oesterzwam, Pruikzwam en Magische paddenstoelen. Met de methode die je leert kan je ook een tal van andere soorten paddenstoelen kweken zoals Roze oesterzwam, Gele oesterzwam, koningsoesterzwam en nog vele meer.

Wat is paddenstoelenbroed?

Paddenstoelenbroed is substraat (voedingsbodem) waar al een schimmelnetwerk op groeit. Tijdens de workshop leer je dit zelf te maken en kan daarna gebruikt worden om nog meer paddenstoelenbroed te kweken of direct je paddenstoelen uit te laten groeien.

Kan ik de workshop annuleren of verplaatsen?

Het kan altijd voorkomen dat je op de dag van de workshop onverhoopt niet kan komen, laat mij dit tijdig weten dan kunnen we samen kijken naar een oplossing. Houd wel rekening mee dat annuleringen van een workshop tussen 7 dagen en de dag van de workshop 20 euro administratie kosten kunnen worden gerekend.

Ik wil met mijn bedrijf of groep een paddenstoelen workshop volgen kan dat?

Ja dat kan zeker! Neem contact op met mij en dan kunnen we samen kijken naar de doelgroep om zo de workshop af te stemmen op de specifieke behoefte. Denk bijvoorbeeld aan een workshop gericht op lichamelijke gezondheid, geestelijke gezondheid, duurzaamheid, culinair enz…

Paddenstoelen zijn eindeloos veelzijdig en er is voor elke doelgroep wel een andere invulling aan te geven.

Het programma

 • Ontvangst (15 min)
 • Introductie paddenstoelen (30 min)
 • Pauze
 • Substraat maken (1 uur)
 • Pauze
 • Inoculeren (30 min)
 • Afsluiting (30 min)

Wil je iets speciaals, bedrijfsuitje of groepsuitje?

Wil je een bedrijfsuitje of wil je een prive workshop met een klein groepje?
Mail mij met je vraag, dan zal ik bekijken wat ik voor je kan betekenen.

info@paddenstoelenman.nl

Heb je minder te besteden, maar wil je heel graag mee doen met een workshop? Neem contact met me op, dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden!