πŸ“œ Gedroogde paardenmest – pasteuriseren

Handleiding geschreven door
Reinier de Paddenstoelenman πŸ„

Het pasteuriseren van gedroogde paardenmest is heel eenvoudig. Door te pasteuriseren verwijder je voor 80 procent van alle concurrerende schimmels, bacteriΓ«n en virussen uit je substraat, terwijl de belangrijke voedingsstoffen van het substraat voor je paddenstoelen bewaard blijven.

Veel kweekplezier!

πŸ› οΈ Benodigdheden

(Klik op een link om de producten te bekijken)

Voor een 5 liter emmer heb je nodig

  • Gedroogde paardenmest 5 of 10 liter emmer

    Gedroogde paardenmest 5 of 10 liter emmer

    Prijsklasse: € 9,99 tot € 21,90
    Toevoegen aan πŸ›’ Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
  • Vermiculiet 5 liter

    Vermiculiet 5 liter

     7,90
    Toevoegen aan πŸ›’

πŸ‘£ Stappen

  1. Verkruimel de paardenmest
  2. Meng 5 delen paardenmest met 1 tot 1,5 deel vermiculiet.
  3. Kook 400 ml water per liter paardenmest/vermiculietmengsel
  4. Giet in een emmer (meegeleverd) kokend water over je mengsel, doe de deksel erop, schud goed om het kookwater gelijkmatig te verdelen, wikkel de emmer in een deken en zet het weg.
  5. Laat je emmer overnacht staan tot het op kamertemperatuur is gekomen

Je paardenmest is nu gepasteuriseerd en klaar voor gebruik voor je paddenstoelen kweek.

⚠️ Bij het vermengen van het gepasteuriseerde paardenmest met jouw paddenstoelenbroed is het raadzaam om altijd een mondkapje, handschoenen te dragen en je handen goed te wassen. Dit dient te gebeuren in een zo schoon mogelijke omgeving waar niet al te veel luchtstromen zijn.

 

<< meer handleidingen

πŸ“œ Meer hulp of is iets onduidelijk?

Meld je aan voor een workshop of bekijk eens mijn online cursus paddenstoelen kweken. Heb je andere feedback of een vraag dan kan je mij bereiken via het contact formulier.