Romige Vegan Paddenstoelensoep

Warme, romige soepen zijn ideaal voor een feestelijk diner. Deze variant met paddenstoelen is helemaal plantaardig en vormt een prachtig voorgerecht. Paddenstoelen zijn in de herfst volop in de bossen te vinden of verkrijgbaar bij jouw lokale biologische markt, betaalbaar en een perfecte vleesvervanger door hun unieke umami-smaak.

Dit recept is eenvoudig te maken en je kan hier allerlei soorten paddenstoelen in verwerken. Meest geschikte paddenstoelen voor dit recept zijn champignons, oesterzwammen, Shiitake en eekhoorntjesbrood.


Recept

Voor 4 personenΒ±20 minuten

IngredΓ―enten

  • 400 g champignons of gemengde paddenstoelen
    • Tip! Gebruik je eigen geplukte paddenstoelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 700 ml groentebouillon
  • 150 ml plantaardige kookroom (bijv. kokos, haver- of sojaroom)
  • 2 el olijfolie
  • Peper & zout

Bereiding

  1. Snipper de ui en knoflook, snijd de paddenstoelen in stukjes.
  2. Verhit olie in een pan, fruit de ui en knoflook kort.
  3. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 minuten mee.
  4. Haal 1/4 deel van de paddenstoelen uit de pan en zet apart.
  5. Giet de bouillon erbij en laat 10 minuten zacht koken.
  6. Pureer met een staafmixer en roer de plantaardige room erdoor.
  7. Voeg de apart gehouden paddenstoelen weer toe aan de soep.
  8. Breng op smaak met peper en zout.

Serveertip

Voordat je de soep serveert kun je er wat verse peterselie over strooien en een scheutje olijfolie toevoegen. Leg er een paar stukjes knapperig geroosterd stokbrood naast voor een extra lekkere touch.